Zes nieuwbouw kavels in Reitsum Friesland naar wens in te vullen!

Een nieuwe woning in een prachtig terpdorpje op het Friese platteland?
Aardgasvrij, duurzaam gebouwd en niet alleen vrijstaand maar ook helemaal landelijk gelegen?
Dat kan in Reitsum, gelegen tussen Dokkum en Leeuwarden. Voor wie er snel bij is, want er zijn maar zes kavels! 

 

Zo duurzaam mogelijk

Nul op de meter, wat houdt dat in? In dit geval een woning waar evenveel energie wordt opgewekt als verbruikt. Aardgasvrij en aangenaam van klimaat door de goede isolatie en slimme ventilatie. Een woning die de strenge normering van 2040 voluit overtreft. En waar je dus ook duurzaam bezig bent voor je eigen portemonnee. 

Type en kavelgrootte naar wens

Maar wat maakt dit kleine project van 6 kavels nu nog mooier? Naast de vrijheid om je heen, is er ook de vrijheid in bouwen. De kavels variëren van 500 tot ruim 1100 m2. Maar wil je wat meer of wat minder, dan is dat ook bespreekbaar.

 

En de woning erop? Kies maar uit:

  • Een leuke starterswoning die je bijvoorbeeld alleen beneden inricht, met ruimte op de kavel voor een grote garage of een mooi ‘hok’, zoals we dat hier noemen.
  • Een comfortabele seniorenwoning met alles gelijkvloers die voor de toekomst zijn waarde behoudt omdat het huis net zo gemakkelijk weer wordt omgetoverd tot een gezinshuis. 
  • Of direct zo’n gezinshuis, wellicht een heuse villa: de kavels zijn ruim genoeg en wie snel genoeg is, kan nog extra breedtemeters bijkopen.

Alle rust en ruimte!

In elk van deze woningen zul je genieten van de slimme ligging. De achterkant op het oosten, waar je met je kop koffie in de ochtend de zon omhoog ziet klimmen. De zonnige tuin op het zuidwesten en dan de nabijheid van de Wadden, de donkere sterrenhemel en natuurlijk die heerlijke frisse lucht. Oja, plus een blijvend vrij uitzicht, want verdere bouwactiviteiten zijn hier niet aan de orde.

 

 

Reitsum: ’n smûke mienskip

Het dorp Reitsum is een terpdorp, op 6 autominuten van Dokkum en een kwartiertje rijden van Leeuwarden. Gelegen in een weide gebied met melkveehouderijbedrijven en telt slechts 135 inwoners. Reitsum heeft wel een sociale functie voor de omliggende dorpen. Zo vinden er het dorpshuis diverse activiteiten plaats. ’s Zomers wordt er gekaatst op het eigen kaatsveld, pure Fryske folklore en zo gezellig ( ‘smûk’ op zijn Frysk)! En het is er zo rustig dat het zelfs opvalt dat het elke laatste zaterdag van de maand extra druk is, omdat dan de brocante-winkeltjes en de kleine ateliers hun deuren open zetten voor de Noordfriese Winkeltjesroute. En de rest van het jaar? Dan hoor je hier de weidevogels, de ganzen en koeien. Dan overheerst de natuur, de rust en heel veel schone lucht.

 

 

Is dat wat je zoekt? Klik door op het kavelnummer voor gedetailleerde informatie per kavel:

Of bel met ontwerpburo of de makelaar als je er snel bij wilt zijn:

Het nul-op-de-meter-project is een plan van bouwkundig ontwerpburo Tseard Broos en TB project BV in Jannum. Voor meer teken-ideeën, overleg of een gezamenlijk bezoek aan de kavels in Reitsum bel je naar 0519 – 339 350 of mail naar info@tbroos.nl

Wil je eerst weten wat de verkoopkansen zijn van je huidige woning? Bel of mail dan met makelaar Lammert van der Kooi, aankoop- en verkoopmakelaar én taxateur voor deze regio. Telefoon: 06 – 292 644 54 of mail: friesland@vhmmakelaars.nl.

Kriebelt het al?

Je kunt hier doorklikken naar een razendsnelle online waardebepaling van je huidige huis. Dan weet je meteen waar je aan toe bent!

24/7 waardebepaling binnen 3 minuten