“Ik maak vooraf mijn huiswerk”

De VHM Makelaar voor Friesland, dat ben ik, Lammert van der Kooi. Ik ben 58 jaar en woon met mijn vrouw Carla in Dokkum. Onze drie kinderen zijn volwassen, maar we passen graag op de kleinkinderen en verder ontspan ik met voetbal (kijken), tuinieren en muziek. Het grootste deel van de week ben ik bezig met mijn bedrijf: de makelaardij. Een prachtig mooi vak dat ik kan uitoefenen vanuit mijn huis, zonder personeel of groot kantoor. In plaats daarvan bezoek ik mijn klanten op hun eigen adres, leer ik ze persoonlijk kennen en haal ik veel meer voldoening uit mijn vak zonder dat ik hoge tarieven hoef te hanteren.

“Snel en netjes”

Als je mijn klant vraagt wat ze van me vinden, dan komen er altijd twee dingen terug: snel en netjes. Ik ben rechtstreeks bereikbaar op mijn mobiele telefoon, of u nu mailt, belt, appt of messenger gebruikt. Overdag én ’s avonds, want doordat ik vanuit huis werk, hanteer ik ook geen kantoortijden.

Lammert van der Kooi werkzaam als makelaar bij VHM makelaars Friesland

Lammert van der Kooi (makelaar o.g.)


Over mij

En:

Ik doe altijd vooraf mijn huiswerk. Dat betekent dat ik nooit zomaar een waardebepaling doe op grond van statistieken en online vergelijken. Ik kom ter plekke kijken, loop door de hele woning en ja, ik wijs u ook op de minpuntjes, zodat er nog tijd is om daar wat aan te doen.

Leid ik een bezichtiging?

Dan heb ik gegevens over de buurt in printversie bij me. Zo kan ik de potentiële koper altijd betrouwbare informatie geven én meegeven. En uiteraard heb ik mijzelf dan ook al in de woning, de ligging en de voorzieningen verdiept. Friesland kent voor mij nog maar weinig geheimen!


Groepsapp

Verkoop ik een huis voor drukbezette tweeverdieners of een familie met oma en kinderen door het hele land? Dan communiceren we in een whatsapp-groep, zodat iedereen op hetzelfde moment dezelfde informatie heeft en we snel kunnen blijven reageren.

Modern dus, maar tegelijk hecht ik waarde aan traditioneel fatsoen: afspraak is afspraak, de jas gaat bij bezichtigingen aan de kapstok en uiteraard ben ik altijd net even eerder aanwezig dan de potentiële koper.

Over mij


Over mij

Beter in beeld

Meer dan modern is de marketing die ik inzet voor mijn klanten. Natuurlijk ga ik voor een complete presentatie op Funda.nl, met professionele foto’s, plattegronden en een 360 graden-view. Maar er is zoveel meer dan Funda!

Denk aan een filmpje op Youtube, toevallig wél de tweede grote zoekmachine naast Google. En denk aan Facebook, waar we prijs en foto’s tonen nog vóórdat we de woning op Funda zetten. Op die manier peil je als makelaar de (serieuze) interesse en kunnen we beter inschatten of bijvoorbeeld een Open Huis wenselijk is.


Vanuit het Westen naar Friesland?

Vanuit Dokkum ben ik de VHM Makelaar voor heel Friesland en dat is al jaren duidelijk te zien: bijna 50% van mijn klanten komt uit het Westen of Midden van het land. Geen wonder, want Friesland heeft een geweldig aanbod van vrijstaande huizen voor zeer gunstige prijzen, nog even los van de rust en het landschap dat onze provincie – in elk jaargetijde weer! – zo mooi maakt.

Heeft u ook verhuisplannen?

Dan help ik u graag verder. Met verkoop, aankoop of taxatie van uw woning. Menig huizen(ver)koper ging u voor. Lees hier gerust nog even hoe ze over mij oordelen. Of kijk op Funda voor de meeste recente score en meningen.


Referenties

Referenties

Referenties